Mijn verhaal …

Tot nog geen 10 jaar geleden zag mijn leven er totaal anders uit.

Hardwerkend als zelfstandig ondernemer, filmmaker en adviseur. Veel stress. Zorgen om geld. Niet lekker in mijn vel. Ik was met een carrierepad bezig dat niet voldoenend was. Eigenlijk wist ik niet eens wat ik wilde. En leek steeds verder af te drijven. Maar zag geen uitweg.

Ik voelde me teleurstellen als vader, als partner en ik zorgde niet goed voor mijzelf.

Een ommedraai was nodig…

Mijn zoektocht bracht me op veel mooie plekken. Over de hele wereld. En deze zoektocht bracht me naar de wereld van zelfontwikkeling, energiegenezing, sjamanisme, healing, spiritualiteit.

Ik las veel en deed veel. Na een 4 jarige opleiding tot Energiegenezer ben ik geleidelijk van zakenman steeds meer in de rol van healer en life coach gestapt. Dit voelde goed en heel natuurlijk.

Mijn aandacht verschoof van de buitenwereld naar binnen en het werd steeds rustiger in mij.

En… de pakken gingen de kast in en ik liet een staartje-baardje groeien :)

Staartje baardje, zo noemen mijn kinderen mij.
Mijn eigen ommedraai zorgde er voor dat ik volledig anders in het leven ging staan. Marco de Wit

Andere dingen werden belangrijk: een inspirerende thuisbasis bieden voor mijn kinderen, een ware partner zijn, op natuurlijk wijze een zelfvoorzienend leven inrichten. Met veel ruimte voor eigen groei en ontwikkeling.

Samen met mijn partner Maria richtte ik enkele jaren geleden het Harmony Center op. Een inspiratie- en trainingscentrum midden in de natuur van het Mecsekgebergte in Zuid-Hongarije. Als inspirator, coach en docent ben ik daar actief. En verwelkomen we geregeld groepen met cursisten.

Samen ook met mijn drie lieve kinderen, die altijd een grootse inspiratiebron voor mij zijn.

In 2016 heb ik De Ommedraai gelanceerd, als broertje van Harmony Center. Een nieuwe basis voor mij van waaruit ik vol enthousiasme en liefde mijn kennis en ervaring deel. Met een focus om mensen te helpen de verbinding met zichzelf te herstellen. Met de eigen aard, het eigen wezen. Want net als ik een tijdje terug, zijn zoveel mensen van zichzelf verwijderd geraakt. En zoeken daar een uitweg in. Een Ommedraai.

Voorlopig gaat mijn energie vooral naar schrijfwerk. De afgelopen jaren werd namelijk de innerlijke roep om het woord op papier te zetten steeds duidelijker hoorbaar. Naast bloggen en gastbloggen, ben ik dan ook druk bezig om mijn eerste boek te schrijven.

Met mijn teksten beoog ik de lezer te inspireren, te prikkelen en – op bewust of onbewust niveau – te raken. Waarmee er ruimte ontstaat voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Ruimte voor de ontdekking van de mysterie van het leven. Voor mij is er niets mooiers dan dit.

Met hartegroet,

 
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd als eerste mijn laatste artikelen: